La divulgació parcial dels impostos que va pagar el 2005 l'actual president dels EUA, Donald Trump, arran d'una filtració a la premsa afegeix pressió perquè publiqui la totalitat de les seves declaracions fiscals, cosa que es va negar a fer en la campanya electoral i ja a la Casa Blanca.

El periodista David Cay Johnston va obtenir part de la declaració d'impostos del 2005 del magnat i la va divulgar en un programa de la cadena MSNBC, de tendència progressista. Quan MSNBC va informar que publicaria els documents, la Casa Blanca es va avançar i va revelar que Trump havia pagar 38 milions de dòlars en impostos sobre uns ingressos superiors als 150 milions en la seva declaració fiscal del 2005, cosa que equival a una taxa del 25%.

«Algú creu realment que un periodista, del qual ningú havia sentit parlar mai, va anar a la bústia de correu i hi va trobar les meves declaracions d'impostos?», va qüestionar Trump al seu compte personal de Twitter. A continuació, va acusar de publicar notícies falses la cadena NBC, a la qual pertany el canal MSNBC.