Almenys 14 persones van resultar ferides a la ciutat francesa de Grasse (sud-est) en un tiroteig que es va produir en un institut professional. El tiroteig va ser conseqüència d'un «acte boig d'un jove fràgil fascinat per les armes de foc», va afirmar la ministra d'Educació, Nadjat Vallaud-Belkacem, després visitar el lloc.

Poc abans, el president francès, François Hollande, havia descartat el caràcter terrorista de l'acte, que, segons va assenyalar Vallaud-Belkacem, va provocar 4 ferits de bala i va obligar a atendre altres deu persones afectades psicològicament o lleugerament danyades per empentes davant el pànic causat pels trets.

La ministra va considerar «heroica» l'actuació del director de l'institut, que «es va precipitar sobre l'alumne i va resultar ferit de bala al braç». Vallaud-Belkacem va indicar que tots els ferits es troben bé i va felicitar les forces de l'ordre per la seva actuació «instantània» que va permetre la detenció «molt ràpida» del jove.

Es tracta d'un alumne de 17 anys d'edat que feia el primer curs al centre i la família del qual és coneguda a la ciutat, segons va expcliar el seu alcalde, Jérôme Viaud. Segons alguns mitjans de comunicació, es tracta del fill d'un regidor de l'Ajuntament.

El perfil del jove a la xarxa social Facebook mostra la seva fascinació per les matances massives, com per exemple la que va tenir lloc a la ciutat nord-americana de Columbine i en la qual hi va haver tretze morts en un col·legi el 1999. La fiscal de Grasse, Fabienne Atzori, va assegurar que l'alumne en qüestió tenia males relacions amb altres companys, el que va poder motivar la seva actuació.

En un altre ordre de coses, una persona va resultar ferida lleu ahir en obrir un paquet que contenia un explosiu a la seu del Fons Monetari Internacional (FMI) de París.

La víctima és una secretària que va resultar amb ferides a les mans i a la cara com a conseqüència de la deflagració en obrir el correu, que anava destinat al cap de l'oficina europea de l'FMI, Jeffrey Franks, va explicar el prefecte de Policia de París, Michel Cadot. El cap de la Policia va afegir que la vida de la dona no està en perill, ja que l'explosió no va afectar cap dels seus òrgans vitals.