Milers de taxistes, uns 6.000 segons els convocants i uns 2.800 segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir al centre de Barcelona contra la liberalització del sector i l'intrusisme de les plataformes de xòfers en una jornada de vaga de 12 hores que va tenir un alt seguiment a l'àrea metropolitana.

Les associacions de professionals del taxi que van convocar les protestes calculen que uns 6.000 taxistes van participar en la marxa, mentre que la Guàrdia Urbana ha reduït aquest nombre fins als 2.800. Aquestes organitzacions protesten per la progressiva liberalització del sector, que dóna feina a 10.500 persones a l'àrea metropolitana de Barcelona, a través de l'increment de les llicències per als vehicles de lloguer amb conductor i reclamen a les administracions públiques que frenin aquestes autoritzacions.

La manifestació, molt sorollosa, amb petards i traques, a més de pots de fums, va sortir cap a les 10 del matí d'Arc de Triomf i va baixar fins al Parlament, al parc de la Ciutadella, on una delegació dels taxistes es va entrevistar amb representants de tots els grups polítics de l'hemicicle català.