L'individu mort avui a trets a l'aeroport internacional de París-Orly després de robar a uns militar el seu fusell d'assalt ha estat identificat com un islamista, conegut pels serveis d'Intel·ligència francesos, i que havia ferit almenys a un agent una hora i mitja abans en els voltants del municipi de la Corneuve, segons fonts policials a l'agència Reuters.

En declaracions a la premsa al mateix aeroport, Le Roux ha confirmat que aquest mateix home havia obert foc una hora i mitja abans contra un control de la policia a Stains, al nord de la capital, on va ferir una agent, encara que el seu estat no és greu.

Sense precisar els motius pels quals estava fitxat, el ministre ha assegurat que figurava en els fitxers tant de la policia com dels serveis d'intel·ligència.

Li Roux no s'ha referit als fets de forma explícita com un atemptat, però la investigació ha estat encarregada a la secció antiterrorista de la Fiscalia de París.

L'individu ha estat identificat a les 06.50 hores (05.50 GMT) al nord de la capital, en un control policial a la localitat de Garge els Gonesse, on va disparar contra una agent, a la qual va ferir encara que les seves ferides no són greus.

Va ser gràcies a aquest control que es va poder determinar que l'individu estava fitxat.

Abans de ser abatut a Orly sobre les 08.30 hores (07.30 GMT), l'home va robar un cotxe i va amenaçar els clients d'un bar de Vitry, localitat situada a pocs minuts de l'aeroport del sud de la capital.

El ministre de Defensa, Jean-Yves Le Drian, que també va acudir a Orly, ha assegurat que, ja a l'aeroport, l'agressor no va aconseguir arrabassar l'arma reglamentària a la soldat, a la que va fer caure.

Els dos companys que patrullaven amb ella, tots ells de l'Exèrcit de l'Aire, van disparar contra l'agressor, va assenyalar el ministre, que va destacar "la professionalitat i la sang freda" dels militars.

Li Drian va recordar que és el quart atac del que són objecte els militars del dispositiu antiterrorista desplegat a França després dels atemptats jihadistes soferts en els últims anys, després dels de Niça, Valence i el del parisenc museu del Louvre del passat 3 de febrer.