La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha assegurat que el Govern està «compromès fermament amb el referèndum, i treballa per poder celebrar-lo amb totes les garanties i el reconeixement a escala internacional».

Després que els grups de l'oposició plantegessin propostes per reformular o suprimir la disposició addicional dels pressupostos per al 2017 que al·ludeix al referèndum, Munté va recalcar que el Govern té «un full de ruta molt clar». «Hem assumit un compromís molt clar amb la ciutadania i amb el Parlament de Catalunya, un compromís que es diu referèndum, pel qual estem treballant», va dir Munté, i va insistir que «totes les aportacions, propostes i valoracions són molt benvingudes», però el Govern està «treballant d'una manera molt clara per a la consecució» del referèndum, després que els catalans «hagin manifestat a través de la veu dels seus representants al Parlament de Catalunya, amb una majoria molt sòlida», la seva «voluntat de votar».

Al seu torn el conseller d'Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, va exposar els arguments del Govern a favor del procés sobiranista català en una conferència a Ljubljana, la capital eslovena. En la conferència, organitzada per la Slovenian Society for International Relations de Ljubljana, Romeva va advertir que el projecte europeu, que ara «s'enfronta a reptes molt importants que podrien posar-ne en risc la viabilitat», com el Brexit o el creixent euroescepticisme, «només serà viable si escolta els seus ciutadans», segons indica la Generalitat en un comunicat.

Segons Romeva, «la qüestió catalana és també una qüestió europea», per la qual cosa «Europa també es juga el seu futur i la seva credibilitat a Catalunya, perquè no pot permetre's tancar els ulls a la democràcia».

«El full de ruta de Catalunya es fonamenta en tres elements: votar, urnes i democràcia», va afirmar Romeva, que va defensar que la reivindicació sobiranista és «justa, pacífica, democràtica i basada en el respecte de l'opinió dels ciutadans». En l'acte, també van intervenir el president de l'Slovenian Society for International Relations, Bojan Grobovsek, i l'exministre d'Afers Estrangers d'Eslovènia i eurodiputat Ivo Vajgl.

En el transcurs del seu viatge a Eslovènia, acompanyat del delegat del Govern a Àustria, Adam Casals, Romeva va aprofitar per reunir-se amb representants polítics del país.