La dona i les filles de Fèlix Millet i l'esposa de Jordi Montull van negar ahir que tinguessin coneixement que despeses personals com obres a casa, viatges o bodes eren pagats amb diners del Palau de la Música. Marta Vallès, Clara i Laila Millet Vallès, i Mercedes Mir van declarar com a responsables civils a títol lucratiu i com a responsables civils subsidiàries pels diners desviats pels dos exmàxims dirigents de l'entitat musical cap a les arques familiars.

En el cas de la família Millet, les tres dones van assegurar que no els estranyaven les grans despeses que tenia la família, ja que s'ho podia permetre pel patrimoni familiar i els molts càrrecs que tenia el pare. Per la seva banda, Mir va dir que els números els feia el seu marit, i que pensava que els viatges els hi havia regalat Millet.

Tant Marta Vallès com Clara Millet van recordar diverses vegades que Fèlix Millet té un caràcter «complicat» o «fort» i és «millor no discutir-hi». Per això, van explicar que no paraven atenció a les despeses familiars com les obres a la casa de l'Ametlla del Vallès, viatges de vacances familiars o els casaments.

Vallès va explicar que van crear l'empresa Bonoima i ella en va ser nomenada administradora per recomanació del seu assessor fiscal, i gestionava, entre d'altres, una urbanització molt gran a l'Ametlla. No obstant això, els comptes els portava el seu marit, va dir, i va assegurar que «ni en somnis» pensava que les factures familiars es pagaven amb diners del Palau.

De fet, va dir que ella no veia la comptabilitat de l'empresa ni la familiar, tot i que sí que veia extractes bancaris, va admetre. La dona va reconèixer que la família no tenia problemes de diners, perquè ella tenia patrimoni familiar procedent de la venda de les fàbriques Guarro.

Com que Millet es feia càrrec dels pagaments domèstics, ella no li preguntava d'on treia els diners, perquè donava per suposat que eren dels comptes familiars. «Ell manava, era millor no discutir amb ell» i «té un caràcter dificilet, però és bona persona», va dir per justificar el seu desconeixement sobre els costos de les obres de remodelació de la seva casa de l'Ametlla. Sobre els viatges familiars de luxe, també pagats amb diners del Palau, va dir que Millet decidia on anaven i ho pagava tot.

La més contundent va ser Clara Millet, que va dir que es va assabentar de l'escàndol quan va sortir a la premsa. Sobre el seu casament, va explicar que ella volia una «boda íntima», però el caràcter «fort» del seu pare va fer que s'avingués a fer-ho al Palau de la Música.

De fet, el seu pare volia que la seva filla només omplís dues taules de convidats, cosa que la va fer enfadar molt, i finalment va poder tenir unes cinc taules amb convidats propis, fora dels compromisos del seu pare. A més, el casament es va fer un divendres al migdia perquè hi poguessin anar aquests compromisos, cosa que també la va molestar. En tot cas, va dir que ella no va veure les factures del casament, perquè no sospitava del seu pare. El seu sogre va pagar 8.000 euros pel discjòquei i 80 comensals.

Mercedes Mir, esposa de Montull, va explicar que un dia el seu marit la va portar al notari perquè signés uns papers, que la designaven administradora d'una empresa, Aurea Rusula, però ella li va donar els poders al seu espòs i no en va saber res més ni en va conèixer els comptes.