El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va cloure ahir l'acte inaugural de la commemoració del 40è aniversari del retorn de Josep Tarradellas a Catalunya ocupant la presidència. En la seva intervenció, Puigdemont va voler reivindicar per al present alguns dels valors i característiques que va atribuir a Tarradellas, i va apuntar especialment la seva «persistència», la «resistència davant les adversitats», i la seva «habilitat per negociar». A més, va lloar la capacitat «d'esforç i sacrifici» que ell i tots els membres del seu Govern a l'exili van tenir.

«Si va trobar sentit als esforços i sacrificis en moments més foscos, com no hem de trobar-hi sentit avui en moments més lluminosos?», es va preguntar el President.

L'acte, que va tenir lloc al palau de la Generalitat, s'havia iniciat amb un vídeo amb paraules de Josep Tarradellas i les imatges del seu retorn. Just després, van intervenir la comissària dels actes commemoratius, Montserrat Catalan; l'historiador Jaume Sobrequés; el professor Josep Maria Bricall (exconseller de Tarradellas), i el fill de Tarradellas; Josep Tarradellas Macià, que va glossar el vessant més personal del seu pare.

A l'acte hi van ser presents exconsellers, diputats, membres de la societat civil, familiars de l'expresident Tarradellas i tots els expresidents de la Generalitat, des de Jordi Pujol fins a Artur Mas, passant per Pasqual Maragall i José Montilla.