Podem Catalunya va arribar finalment a un acord amb la resta de forces de la confluència d'esquerres -ICV, EUIA i la Barcelona en Comú d'Ada Colau- per integrar-se en el nou partit que promouen els 'comuns'.

En un comunicat, Podem va anunciar l'acord que en les últimes setmanes s'havia posat difícil, per les condicions imposades per la formació morada que lidera a Catalunya Albano-Dante Fachin, que reivindicava com a mesures «imprescindibles» un codi ètic, un sistema proporcional amb llistes obertes i que els inscrits de Podem puguin votar directament al seu web sense haver d'inscriure's a Un País en Comú. Un acord que també van celebrar, via comunicat, la resta de formacions de la confluència, després de diverses setmanes de tensió.

El principal escull per tancar el pacte era el sistema de votació i el cens, i finalment s'ha acordat que les votacions seran una combinació de vot en línia i presencial, per a la qual cosa caldrà una validació del DNI de la persona votant, i que hi haurà facilitats tècniques per maximitzar la participació dels afiliats dels diferents partits des dels seus propis espais. Quant al cens, els inscrits a Un País en Comú formaran part del cens comú, si bé els militants de Podem podran votar al seu web.