Uns dos-cents juristes catalans han signat un manifest presentat en públic ahir en què denuncien la «falta de rigor jurídic» en el debat polític de Catalunya, centrat en el procés sobiranista, i exigeixen el respecte a les lleis i als tribunals per garantir la «convivència pacífica». El manifest, titulat «El Dret, al servei de les Llibertats», el subscriuen, entre d'altres, l'expresident de l'Audiència de Barcelona Javier Béjar, l'exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay Montalvo i l'exrector de la Universitat Pompeu Fabra Josep Joan Moreso.

Els juristes i el seu manifest subratllen que «no hi ha autèntica democràcia fora de l'estat de dret» i avisen que «qüestionar» les lleis i «menysprear» les sentències del Tribunal Constitucional no és «lícit ni legítim», ja que «posa en perill» els drets i llibertats dels ciutadans.

Els signants del document veuen «preocupant» que en el debat públic s'usin «termes i conceptes jurídics sense el mínim rigor jurídic exigible», i «exigeixen» que el debat públic es regeixi pel «respecte a les lleis i a les decisions dels tribunals encarregats de fer-les complir» que, diuen, són «garants de la convivència pacífica».