? El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va confirmar ahir la seva decisió d'investigar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per incórrer en «arbitrarietat» i en una «infracció intencionada, patent i clamorosa» de les competències de l'estat, quan va permetre votar les resolucions del referèndum independentista.

Així ho sosté la sala civil i penal del TSJC en l'acte en què desestima els recursos presentats per Forcadell i els membres de la Mesa Lluís Maria Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet, de Junts pel Sí, contra la seva decisió d'admetre a tràmit la querella de la Fiscalia que els acusa de desobeir el Tribunal Constitucional, quan el mes d'octubre passat van permetre que el ple votés dues resolucions a favor d'un referèndum independentista.

La sala civil i penal del TSJC rebutja els arguments esgrimits per les defenses tant contra l'admissió a tràmit de la nova querella de la Fiscalia com contra la decisió d'acumular-la a la investigació que l'alt tribunal català té ja ultimada contra Forcadell per permetre la votació del full de ruta independentista, el juliol de l'any passat.