La comissió del Congrés que investiga l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz va demanar a la Fiscalia General de l'Estat les gravacions punxades amb l'excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso en les quals tots dos parlen d'investigacions a dirigents independentistes.

Segons van informar a Efe fonts parlamentàries, els grups van pactar demanar una sèrie de documentació de cara a la compareixença de Fernández Díaz i De Alfonso al Congrés el pròxim 5 d'abril a la comissió d'investigació. Entre aquestes peticions al govern, que podran ser ampliades, figura reclamar a la Fiscalia i al diari Público els àudios i transcripcions de les converses entre l'exministre i l'exdirector d'Antifrau els dia 4 i 16 d'octubre al despatx del primer i als voltants.

En aquestes converses, tots dos parlen de possibles investigacions a dirigents de CDC o ERC implicats en el procés sobiranista i de posteriors filtracions a la premsa.

També demanen a la Fiscalia les diligències d'investigació que s'hagin obert respecte a qualsevol aspecte relatiu a les gravacions, com un suposat expedient informatiu que Fernández Díaz va manar fer al comissari general d'Informació, Enrique Barón.

A més, reclamen als cossos de seguretat qualsevol mena de treball, notes, informes, declaracions, diligències o atestats duts a terme o encarregats sobre les gravacions, com dispositius usats, ubicació, autoria, finalitat, fidelitat de la gravació i qualsevol altra circumstància que s'hi relacioni.