Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van detenir, en dues operacions diferents, tres homes acusats de captar adeptes per a Estat Islàmic, dos dels quals a Roda de Ter i un tercer, a València, amb la qual cosa ja són 195 els presumptes gihadistes arrestats des que Espanya està en nivell 4 d'alerta terrorista. Les operacions, coordinades per l'Audiència Nacional, es van fer de matinada, i els arrestats estaven pendents de passar a disposició judicial.

A Roda de Ter, els Mossos van detenir dos homes de nacionalitat marroquina, de 26 i 37 anys, per presumptes delictes de captació i radicalització de persones a través de les xarxes socials, i van escorcollar tres habitatges. El conseller d'Interior, Jordi Jané, va revelar que els arrestats havien «radicalitzat» dues dones catalanes, de 19 i 31 anys, que «van arribar a tenir una conversió». Tots dos tenien un «historial delictiu» amb «antecedents violents» no relacionats directament amb el terrorisme, i integraven una «cèl·lula de comunicació i difusió de propaganda gihadista» que ha quedat «desarticulada», segons Jané. El conseller va destacar la «bona feina de la policia» i la «col·laboració» entre els Mossos i la policia local de municipis com Roda de Ter, Manlleu o Torelló. L'operació es va dur a terme a instàncies del Jutjat d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional.

La segona operació va estar portada a terme per la Policia Nacional a Benetússer, on va ser arrestat un home de 45 anys que havia intentat captar a través d'Internet combatents per viatjar a zones de conflicte.