La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències d'investigació per si la Generalitat està preparant el seu anunciat referèndum d'independència, sobre la base de notícies i un anunci publicats en la premsa sobre possibles preparatius.

Segons ha informat aquest divendres en un comunicat, obren aquestes diligències davant possibles delictes de desobediència, prevaricació i malversació de diners públics, ja que poden aquests preparatius poden estar "en frontal infracció de les decisions adoptades pel TC".

Fiscalia al·ludeix directament a l'anunci publicat en diaris aquest dijous per la Generalitat que anima a inscriure's en el registre de catalans en l'exterior.

Es veu un mapa de Catalunya amb la pregunta binària 'Sí o no?' acompanyat del missatge 'Tens familiars o amics que viuen fora de Catalunya? Ja s'han inscrit en el registre de catalans a l'exterior? Sumant-se podran tenir molts avantatges i fer escoltar la seva veu'.

A més, s'ha publicat en la premsa que la Conselleria de Governació ha tret a concurs aquesta setmana un contracte de subministrament de material electoral per a unes eleccions al Parlament, segons el document recollit per Europa Press.