El PSOE va presentar una moció de censura contra el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez (PP), que per tirar endavant necessitarà el suport de Podem i Cs, que va assegurar que no l'avalarà si no és per convocar a continuació eleccions. La moció, que proposa un nou Executiu autonòmic encapçalat pel socialista Rafael González Tovar, va ser registrada amb la signatura dels tretze diputats del PSOE, i la seva admissió a tràmit serà estudiada dilluns a la Mesa de l'Assemblea, que componen dos diputats del PP, i tres del PSOE, Podem i Cs.

Els socialistes van prendre la iniciativa tres dies abans que expiri el termini donat per Cs a Sánchez per no haver dimitit pel cas Auditori, pel qual va declarar davant del jutge com a investigat pels presumptes delictes de prevaricació, malversació, frau i falsedat en la construcció de l'auditori de Puerto Lumbreras quan era l'alcalde de la localitat. El portaveu de Ciutadans a l'autonomia, Miguel Sánchez, va assegurar que no donarà suport a la moció de censura si no és per convocar a continuació unes eleccions autonòmiques, unes paraules ratificades pel líder nacional del seu partit, Albert Rivera, que va tornar a carregar contra el PP per preferir «protegir» el president murcià.

L'expresident de Múrcia Alberto Garre va demanar la baixa d'afiliació al PP a través d'una carta dirigida al president del govern i del seu partit, Mariano Rajoy, que acusa de ser el màxim responsable de la «inacció davant la cor-rupció». En la seva carta, Garre es mostra molt dur amb la situació del Partit Popular i, especialment, amb Rajoy, que acusa d'haver provocat la «fossilització» del partit i de no reaccionar davant la pèrdua de vots dels últims anys.