El nou director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, va assegurar ahir que fins ara «no era el columnista de tots, però vull ser el director de tots», durant la seva primera compareixença a la comissió de control de la CCMA del Parlament com a responsable de la televisió catalana.

Sanchis va reconèixer davant dels diputats que no s'esperava el seu nomenament i que el va enxampar «a contrapèl», però va reconèixer que és «un repte professional, de servei públic i de país».

El nou director de TV3 va descartar externalitzar la publicitat i va anunciar que haurà de revisar la continuïtat de tots els canals, i va citar el cas d'Esport3, que s'ha vist afectat per l'augment de preu dels drets esportius i les limitacions pressupostàries. El periodista valencià també vol guanyar «agilitat» a l'hora de cancel·lar programes que no funcionen i no va voler confirmar si continua pensant, com va assegurar en una columna, que la plantilla de TV3 està sobredimensionada, encara que sí «desaprofitada».

L'oposició no es va creure les explicacions de la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, que va insistir que l'exdirector de TV3 Jaume Peral va renunciar al càrrec per motius personals i que es va haver d'elegir Sanchis amb «urgència». Fernando de Páramo, de Cs, va preguntar «com pot ser que Peral renunciés dilluns voluntàriament i al cap de pocs minuts ja tinguessin un candidat», alhora que va demanar la dimissió de Llorach, a la qual va acusar d'estar «cargolada a la seva cadira». De Páramo va carregar contra Sanchis, de qui va dir que té «una hemeroteca que ens donarà tardes de glòria», i li va restreure que insultés Ciutadans dient-los «idiotes, irrellevants i tramposos».

De la seva banda, la popular Esperanza García va lamentar que «deu dies després de l'inici del judici del cas Palau i d'una cobertura excel·lent» a TV3, es canviés el seu director, pocs dies després que un diputat del PDeCAT, Jordi Cuminal, hagués «assenyalat» Peral per la cobertura del cas. García, que va sostenir que tot això «no és casual», va avisar Llorach que el PPC iniciarà els tràmits necessaris per rellevar-la del seu lloc si no dimiteix, després d'un any d'interinitat. El socialista David Pérez va reivindicar la necessitat d'«ampliar l'audiència de TV3» fent que no sigui només «la televisió dels 'processistes'», i va considerar que aquesta serà l'única manera perquè TV3 recuperi l'audiència i el lideratge. Jéssica Albiach, de CSQP, també va rememorar els insults de «bruts» i «neofalangistes» que Sanchis havia dedicat a les forces de l'oposició, i va acusar l'actual director de TV3 de tenir «vincles personals» amb persones que estan sent jutjades en casos de corrupció. Albert Botran, de la CUP, va detallar que «la versió dels motius personals» pels quals hauria dimitit Peral «no és versemblant».