El Tribunal Suprem ha confirmat una resolució del Ministeri de Defensa que aparta del servei a un caporal primer de la Guàrdia Civil per exhibir-se nu davant de menors d'edat a Alacant.

L'acte de la Sala Militar de l'alt tribunal, datat aquest mes i al qual ha tingut accés Efe, descarta suspendre cautelarment la mesura, com reclamava l'interessat, perquè aquesta "no és en si mateixa causant de perjudicis que no admetin reparació si arribés a prosperar la pretensió jurisdiccional i aquesta sanció fora anul·lada ".

"De fet, l'eventual estimació del recurs portaria amb si la seva reposició a la situació jurídica i l'anul·lació de la sanció ja executada, amb ple restabliment dels seus drets professionals i econòmics, i amb la garantia de la corresponent indemnització dels danys i perjudicis irrogats ", assenyalen els magistrats.

L'agent va abordar el 21 de juliol de 2014 dues noies de 16 anys al carrer Equador de Alacant, es va abaixar els pantalons davant d'elles i els va mostrar els genitals, encara que va sortir fugint quan elles van començar a cridar.

El Jutjat penal número 5 d'aquesta ciutat el va condemnar com autor d'un delicte d'exhibicionisme al pagament d'una multa de 1.080 euros, després aplicar-li una eximent de la responsabilitat penal per un trastorn mental.

La sentència, que va ser declarada ferma el 15 de febrer de l'any passat, també imposava al guàrdia una mesura de llibertat vigilada durant cinc anys que l'obliga a sotmetre a un tractament "extern de caràcter psicològic i psiquiàtric" a fi de controlar els seus "impulsos en l'esfera sexual ".

Com a conseqüència d'aquesta sentència judicial, Defensa va dictaminar que l'agent fora apartat del servei per una falta disciplinària molt greu consistent en "cometre un delicte dolós condemnat per sentència ferma, relacionat amb el servei, o qualsevol altre delicte que causi greu dany a l'Administració , als ciutadans oa les entitats amb personalitat jurídica ".

El funcionari havia demanat que se suspengués provisionalment l'execució d'aquesta sanció perquè causava importants perjudicis "de difícil reparació" a la seva família, la seva dona i el seu fill, que conviuen amb ell, però la secció primera de la Sala Militar del Suprem ha desestimat el seu recurs el passat 7 de març.