Milers de proeuropeus es van manifestar a Londres per expressar el rebuig al Brexit i demanar un altre referèndum, dies abans que el govern britànic comuniqui a Brussel·les la retirada del Regne Unit de la Unió Europea (UE). En un dia assolellat a la capital britànica, entre 25.000 i 100.000 persones, segons el grup organitzador Units per Europa, van marxar des de punts cèntrics de la ciutat -Park Lane i la plaça de Trafalgar- fins al Palau de Westminster, seu del Parlament, per dir «no» a la sortida del bloc europeu.

L'esdeveniment, al qual es van sumar famílies i molts joves, va tenir lloc enmig de fortes mesures de seguretat, tres dies després de l'atemptat perpetrat per un home de 52 anys, Khalid Masood, que va matar quatre persones davant del Parlament abans de ser abatut per la policia. Amb pancartes i banderes de la UE, els manifestants van fer una caminada en un ambient festiu, a la qual es van sumar polítics proeuropeus, entre ells el líder liberaldemòcrata, Tim Farron, que reclama un segon referèndum sobre l'acord final a què arribi el govern britànic amb Brussel·les sobre el divorci britànic.

Als carrers de Londres es podien llegir pancartes que deien «Estic enfadat», «la UE mai se n'anirà», «SOS Atureu el Brexit» i «Londres estima la UE», entre banderes britàniques amb les estrelles de la UE. En una altra pancarta es llegia: «tinc 15 anys i vull que em tornin el meu futur».

Paral·lelament, milers de manifestants van marxar a Berlín en suport al projecte europeu. La marxa va transcórrer pel cor de la capital berlinesa i va acabar davant l'emblemàtica Porta de Brandenburg, entre consignes a favor del projecte europeu i crides en contra dels corrents euroescèptics, ultradretans i aïllacionistes.

Per altra banda, coincidint amb la cimera es van convocar sis manifestacions a Roma, i davant la possibilitat de disturbis, les autoritats van blindar completament l'àrea que envolta el Campidoglio. Per la zona, al voltant de la cèntrica plaça Venècia i habitualment plena de turistes, no circulava el trànsit i no estava permès el pas de vianants.