L'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega, que militava a UDC i que durant molts anys va ser un dels seus màxims dirigents, va lamentar ahir «la desaparició» del seu partit, però també va admetre «errors» dels democratacristians per «no saber llegir bé la voluntat majoritària dels catalans».

Ortega, exvicepresidenta i exconsellera de Governació amb els governs presidits per Artur Mas, va participar ahir en l'acte del PDeCAT celebrat ahir al Teatre Nacional de Catalunya, on va ser homenatjada juntament amb la resta d'antics membres de l'executiu català que han estat inhabilitats per desobeir el Tribunal Constitucional per l'organització de la consulta del 9-N del 2014.

Ortega va recordar la seva militància a Unió quan es va dirigir als assistents i va lamentar la desaparició d'UDC després de recordar que el partit democratacristià tenia molts anys d'història.

«La desaparició d'Unió, un partit que ha donat molts anys de servei al país, és una trista notícia, però cal aprendre dels errors, i segurament no va saber llegir bé la voluntat majoritària dels catalans», tot i que «d'alguna forma, el seu pensament segueix viu».