Una trentena de membres de la formació independentista Arran van intentar ocupar ahir al matí la seu del PP a Barcelona i es van manifestar amb una pancarta amb el missatge «L'autodeterminació no es negocia: referèndum sí o sí» i amb el suport de la diputada de la CUP Anna Gabriel i l'exdiputat David Fernández, que van seguir de prop la protesta.

Els joves van entrar al vestíbul de la seu popular, però el personal de seguretat no els va deixar passar. Paral·lelament, el partit va avisar els Mossos d'Esquadra, que es van desplaçar fins a la seu popular i van fer sortir els joves al carrer.

En l'acció, que es va allargar uns 30 minuts, els concentrats van enganxar cartells i adhesius a la porta del local amb el lema «L'organització és la clau de la victòria». Per la seva part, Arran va anar fent un seguiment de l'acció per Twitter, on va anar publicant fotos i vídeos de l'acció.

Altres consignes que van cridar els membres de l'organització independentista, que també van exhibir unes urnes de cartró, van ser «Fora les forces d'ocupació», «L'Estat capitalista, l'únic terrorista», «Fora feixistes dels Països Catalans» o «Ni un pas enrere». D'altra banda, en un lateral de la porta d'accés a la seu del PP també s'hi podia veure una estelada pintada.

Crítiques dels grups

La protesta va rebre el rebuig gairebé unànime de tots els grups polítics. El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va condemnar l'intent d'ocupació.

«Entenem que les victòries d'aquest país no les aconseguirem amb ocupacions», va etzibar Sabrià després que una trentena de membres de l'organització independentista entressin al vestíbul de la seu popular però el personal de seguretat no els deixés passar. Sabrià, que va lamentar «aquesta manera de fer», va reptar Arran a «continuar treballant per aconseguir la victòria democràtica i per tant, a posar les urnes» per a un referèndum.

Per la seva banda, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va condemnar l'intent d'ocupació i va expressar la seva «solidaritat» amb els populars. En roda de premsa, Pascal va reivindicar que totes les accions que es duguin a terme pel referèndum s'han de fer des d'un plantejament «absolutament pacífic», i per això va dir que si s'havia produït algun «desperfecte o actitud fora de lloc» la condemnava.