El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va començar el seu primer viatge oficial als EUA des que està al càrrec a Cambridge i Boston. Després de visitar el Cambridge Innovation Center, va explicar a la premsa que té la intenció d'aprofitar l'estada per «explicar» el procés que viu Catalunya i resoldre «dubtes i preguntes» que tinguin tots aquells que hi «mostrin interès».

En aquest context s'emmarca la conferència que ahir a la nit va oferir a Harvard. «Venim amb el mateix ànim que en altres països, a explicar-nos», va dir, i va afegir que Catalunya està «a la fase del coneixement, més que del reconeixement». És per això que va descartar reclamar cap tipus de suport al procés a les institucions dels EUA i a l'administració nord-americana. «No demanarem res a ningú, no és el moment ni estem en condicions de demanar reconeixement a ningú, per tant no ho farem», va sentenciar.

El que sí que pretén Puigdemont és «respondre totes les preguntes que hi hagi per interès, curiositat, per dubtes o per falta de comprensió». «Venim a estendre el coneixement i tenir un intercanvi d'opinions sobre Catalunya i el nostre context. Allà on anem constatem que hi ha interès, i això no dóna gens per suposat el seu posicionament a la independència. Ens agradaria que aquest interès fos a tot arreu, començant per l'Estat espanyol.

«Però on hi hagi interès ens anirem a explicar», va afirmar el President. Puigdemont va fer aquestes declaracions després de la seva visita al Cambridge Innovation Center (CIC) del Massachusetts Institute of Technology, on es va reunir amb emprenedors i investigadors catalans que hi desenvolupen els seus projectes, així com els responsables del centre. Així, el President del Govern es va veure amb Tim Rowe, CEO del Cambridge Innovation Center; Eli de los Pinos, CEO d'Aura Biosciences; Bernat Ollé, director d'operacions a Vedanta Biosciences; Ana Maiques, CEO a Neuroelectrics; i Miquel Martí, CEO a Barcelona Tech City.