Una dona de 56 anys ha estat detinguda a les Torres de Tafaneres (Múrcia) per cobrar la pensió de jubilació de la seva sogra morta fa gairebé dues dècades després que la Caixa Suïssa de Compensació, situada a Ginebra, posés en coneixement de les autoritats espanyoles la presumpta comissió d'una estafa.

La Guàrdia Civil va posar en marxa per investigar aquesta denúncia l'operació Geranium, que ha conclòs amb la detenció d'aquesta dona, a la qual se li atribueixen els delictes d'estafa i de falsedat documental.

La investigació va començar quan la Guàrdia Civil, a través de la Fiscalia de la Regió de Múrcia i del Jutjat d'Instrucció número 5 de Molina de Segura, va rebre una denúncia des de Suïssa i després d'esbrinar que es tractava de l'abonament d'una pensió de jubilació la beneficiària havia mort el 1998.

Des que va morir la sogra de la detinguda es mantenia l'ingrés mensual de 400 euros en un compte corrent a nom de la finada.

La Guàrdia Civil va descobrir que en aquest compte bancari, a més, apareixia una altra titular, una dona que va resultar ser la nora de la morta, amb domicili a les Torres de Tafaneres.

Falsificació de documents

Les indagacions practicades van permetre esbrinar que des de la mort de la beneficiària, el 1998 i fins a 2007, data en què va morir el seu fill, l'import de la pensió s'abonava en un compte corrent a nom de la pensionista i d'aquest últim, qui suposadament hauria manipulat els documents necessaris per obtenir la pensió fraudulentament.

Segons es desprèn de la investigació, després de la mort del fill, va ser la seva companya sentimental la qual, presumptament, va continuar falsificant els diferents documents oficials necessaris per continuar percebent, mensualment, els 400 euros.

En el compte bancari investigada l'ara detinguda mantenia a la seva sogra com autoritzada, en ser aquest un requisit exigit per l'entitat pagadora.

El resultat de la investigació ha estat posat en coneixement de l'autoritat judicial que ha atorgat manament d'entrada i registre al domicili de la sospitosa.

El registre s'ha saldat amb la confiscació d'abundant documentació modificada com certificats de fe de vida falsificats i fotocòpies amb segells d'organismes públics superposats.

L'arrestada i les diligències instruïdes han estat posades a disposició del Jutjat d'Instrucció número 5 de Molina de Segura (Múrcia).