El president dels EUA, Donald Trump, va signar una ordre executiva amb la qual reverteix gran part de les polítiques mediambientals del seu predecessor, Barack Obama, amb l'objectiu de potenciar la producció energètica i la creació de llocs de treball. L'ordre rescindeix almenys sis mesures contra el canvi climàtic aprovades per Obama, entre elles una ordre executiva del 2013 en la qual ordenava a totes les agències del Govern que es preparessin per a aquest fenomen.

Amb la seva nova ordre, Trump pretén reescriure les directrius que regulen les emissions de carboni als Estats Units i que, segons ell, han causat una sagnia de llocs de treball, a més d'aconseguir la desitjada autonomia energètica.

Per altra banda, el president dels Estats Units va assenyalar que les acusacions pels seus suposats vincles amb Rússia són una «mentida» i va dir que el Congrés hauria d'investigar el matrimoni Clinton i no a ell. En una sèrie de missatges de matinada a Twitter, Trump va atacar la seva rival als comicis, Hillary Clinton, i l'expresident Bill Clinton per les relacions que, segons la seva opinió, van establir precisament amb Rússia.

Per part seva, el president del comitè d'Intel·ligència de la Cambra de Representants dels EUA, el republicà Devin Nunes, es va negar a abandonar la investigació sobre els suposats nexes entre Rússia i Trump que realitza el seu comitè, tot i les creixents peticions dels demòcrates. Diversos legisladors demòcrates han demanat a Nunes que s'aparti de la investigació sobre Rússia en considerar que les seves visions han estat influïdes per l'equip de Trump, amb el qual va treballar estretament durant l'etapa de transició.

En un altre ordre de coses, el gegant automobilístic Ford va anunciar una inversió de 1.200 milions de dòlars a tres plantes de Michigan (EUA) per elevar la producció local, la segona d'aquest tipus des de començaments d'any, d'acord amb les promeses del president dels EUA de reforçar el sector manufacturer.