L'exprimer ministre socialista francès Manuel Valls va anunciar ahir que en les pròximes eleccions presidencials votarà per qui va ser el seu ministre d'Economia, el candidat socioliberal Emmanuel Macron, davant el risc de victòria de la ultradretana Marine Le Pen.

«Davant l'amenaça que representa el populisme, l'extrema dreta (...), no es pot assumir cap risc», es va justificar Valls per explicar que es decantarà per Macron i no pel candidat socialista, Benoît Hamon, que el va vèncer a les primàries del seu partit al gener.

Valls va insistir que la seva aposta per Macron és una qüestió «de raó», i va precisar que no s'alinearà amb el seu exministre d'Economia, no farà campanya amb ell.

Va assegurar que no hi ha cap negociació amb Macron, i va repetir que si vota per ell és perquè no vol «assumir cap risc».

Valls, que va deixar el govern el desembre per concórrer a les primàries socialistes un mes després, va assenyalar que no donaria suport a qui el va vèncer en aquestes primàries al·legant «la crisi de l'esquerra» i «la marginalització del nostre candidat».

Va retreure a Hamon que hagi deixat de banda en la seva campanya «l'esquerra de govern», «l'esquerra reformista» que ell representava. Preguntat sobre si podria ser exclòs del Partit Socialista per haver incomplert el compromís de les primàries de donar suport al candidat vencedor, va replicar amb una interrogació retòrica marcada per un to d'indignació: «exclòs pels que no han respectat cap regla durant 5 anys?», va assenyalar en al·lusió a la posició d'Hamon i d'una part del seu partit que es va oposar a algunes de les polítiques del govern que presideix François Hollande.