Els últims premis Nobel d'economia, Oliver Hart i Beng Holmström, van destacar ahir el dinamisme de l'economia espanyola i, en concret, de la catalana, que consideren que està creixent a un ritme que demostra que «està traient profit de la crisi». Hart i Holmström van lloar el comportament econòmic de Catalunya durant una conferència de premsa organitzada amb motiu de la celebració del desè aniversari de la Barcelona Graduate School of Economics.

Per a Holmström, el «fort dinamisme» de l'economia catalana és conseqüència de l'aposta per la indústria i les noves tecnologies, consideracions que van ser corroborades a continuació per Oliver Hart.

Malgrat el bon comportament de l'economia catalana, els dos Nobel van reconèixer que persisteix la preocupació per l'alt nivell d'atur, en especial entre els joves, cosa que obliga, segons el seu parer, a portar a terme polítiques específiques.

Més enllà d'Espanya, Hart va destacar el repte que plantegen a escala mundial els processos de globalització i l'automatització del sistema productiu, que podrien incrementar les xifres de la desocupació, cosa que es traduirà en una pressió més alta per als governs de cadascun dels països.