El president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, va confirmar ahir que més de 150 persones van morir per les allaus provocades per la crescuda de tres rius que van destruir diversos barris de la ciutat de Mocoa, capital del departament de Putumayo, al sud del país .

El mandatari va donar la xifra de víctimes mortals i d'uns 200 ferits, en una declaració a Mocoa, on va arribar ahir per supervisar les operacions de socors després de la tragèdia causada per un fort aiguat que abans-d'ahir a la nit va fer desbordar els rius Mocoa, Sangoyaco i Mulats.

«M'acaben de dir que de moment hi ha més de 150 (morts), no sabem quants en seran, seguim buscant, i el primer que vull dir és que el meu cor i el de tots els colombians és amb les víctimes d'aquesta tragèdia», va dir Santos a periodistes en arribar a Mocoa.

En assabentar-se dels fets, Santos va viatjar a Mocoa per supervisar les tasques de rescat, que estan a càrrec, principalment, de les unitats militars en aquesta zona del país limítrof amb l'Equador.

El president va explicar que la primera notícia que havia tingut de la tragèdia va ser de matinada, quan el va avisar el director general de la Unitat Nacional per a la Gestió del Risc de Desastres (UNGRD), Carlos Iván Márquez.

L'informe de morts va anar creixent progressivament a mesura que avançava la seva jornada de treball en el matí d'ahir.

A causa de la magnitud de la tragèdia, els serveis d'urgències del principal hospital d'aquesta ciutat, d'uns 45.000 habitants, van col·lapsar-se per la quantitat de ferits, segons va confirmar el comandant de la Brigada 27 de l'Exèrcit, el general Hernández.