El president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, ha anunciat aquest dimarts la seva dimissió per evitar que es conformi a la regió un govern tripartit i per "responsabilitat" amb el milió i mig de murcians, segons informa a EEFE fonts del PP.

Al PP murcià admeten que en els últims dies hi ha hagut molta pressió per al president regional, però asseguren que no procedia de la direcció estatal del partit sinó dels propis ciutadans de la regió, que no volien que es formés un govern alternatiu entre socialistes, Podem i Ciutadans.

En qualsevol cas, també des de la direcció estatal s'ha subratllat aquest risc, com ha apuntat aquest matí la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que a TVE ha assenyalat que Pedro Antoni Sánchez "farà el millor per a Múrcia" i per evitar aquest govern tripartit.

Les fonts consultades per Efe subratllen que Sánchez ha preferit que es mantingui un govern del PP que continuï amb les reformes empreses.

Quart president que dimiteix a Múrcia

Es tracta del quart president autonòmic de Múrcia que dimiteix, el segon del PP. Andrés Hernández Ros va ser, després de l'aprovació de l'Estatut, el primer president electe de la Comunitat i va ostentar el càrrec amb prou feines dos anys, de juliol de 1982 a abril del 1984, quan va abandonar el mateix dia en el qual es va registrar una moció de censura. El va succeir el també socialista Carlos Collado, qui va perllongar el seu mandat des d'abril del 1984 fins al maig del 1993. Mentre que Ramón Luis Valcárcel, després de 19 anys al capdavant de l'Executiu regional, va presentar la seva dimissió el 2014 per ser eurodiputat.

Fins al moment, Múrcia ha estat governada per tres presidents socialistes, Ros, Collado i María Antonia Martínez (l'única dona que ha ostentat aquest càrrec a la Regió); i tres del PP, Ramón Luis Valcárcel, que ha estat al capdavant de la Presidència murciana durant gairebé dues dècades, del juliol del 1995 fins a l'abril del 2014; Alberto Garre, el mandat del qual amb prou feines es va perllongar any i mig des d'abril del 2014 fins a juliol del 2015; i Pedro Antonio Sánchez.

Biografia

Natural de Puerto Lumbreras, casat i amb dues filles, es va llicenciar en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat de Granada i va cursar el Programa de Lideratge per a la Gestió Pública de la IESE Business School.

Ha exercit diferents responsabilitats executives i de gestió en l'Administració Pública. Fins al 3 de juliol del 2015 va ser conseller d'Educació, Cultura i Universitats i anteriorment director general de Joventut i director de l'Institut de la Joventut de la Regió de Múrcia, ambdues entre 1999 i 2003.

El 2003 va assumir l'alcaldia del municipi de Puerto Lumbreras, responsabilitat que va exercir durant 10 anys, sent reelegit fins a tres ocasions. És en aquest any quan obté l'acta de diputat en l'Assemblea Regional, institució en la qual, des del 2011 fins al 2013, ha exercit el càrrec de vicepresident segon.

També va ser membre de la Comissió de Modernització, Participació Ciutadana i Qualitat de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, des del 2011 al 2013.

La seva activitat parlamentària inclou, a més, la seva designació com a membre de la Mesa de l'Assemblea Regional, de la Junta de Portaveu i de la Diputació Permanent, també des del 2011, així com la seva participació en diverses comissions especials, com la de reforma de l'Estatut d'Autonomia.

Igualment, ha estat membre de la Comissió d'Interior, Assumptes Institucionals i Relacions amb la Unió Europea i format part dels Consells Socials de les Universitats de Múrcia i Politècnica de Cartagena.

Ha estat portaveu regional del Partit Popular de la Regió de Múrcia i, des del 2008, sotssecretari d'Organització i Relacions Institucionals. Des del passat 18 de març ocupa la Presidència del PP de Múrcia.