El suposat atac químic perpetrat dimarts al nord de Síria ha aprofundit la divisió que les potències del Consell de Seguretat de l'ONU han mostrat des de l'inici de la guerra. D'una banda, els Estats Units, França i el Regne Unit; de l'altra, Rússia i, amb menys força, la Xina, els membres permanents del Consell van tornar a intercanviar acusacions i van ser incapaços de tirar endavant un simple text de condemna de l'atac a la localitat siriana de Khan Shaykhun, i fins i tot els EUA van avançar que podrien adoptar alguna mesura unilteral.

Segons van informar les Nacions Unides, almenys 70 persones van morir i més de 200 van resultar ferides en un atac del qual l'oposició siriana i el règim s'acusen mútuament.

Organitzacions com Metges Sense Fronteres (MSF) van afirmar que les víctimes presentaven símptomes semblants als d'un agent neurotòxic com el gas sarín. Les potències occidentals van apuntar directament el règim de Bashar al-Assad com a responsable, i consideren que l'atac és una mostra més de la seva «barbàrie».

També van criticar molt durament Rússia per protegir Al-Assad a les Nacions Unides i, en concret, per rebutjar una resolució que havien plantejat per condemnar el que va passar a Khan Shaykhun.