La Policia Nacional Bolivariana (PNB) de Veneçuela va impedir ahir novament el pas de la marxa opositora cap a la seu de la Defensoria del Poble al centre de Caracas, pel que van començar els enfrontaments amb els manifestants i l'ús de gasos lacrimògens per part dels agents.

La marxa, que va congregar milers de manifestants a l'avinguda de Francisco de Miranda (est de Caracas), va intentar dirigir-se cap a la seu de la Defensoria per protestar pel rebuig d'aquesta instància a actuar contra els magistrats del Suprem, condició indispensable perquè el Parlament pugui procedir contra ells.

El diputat opositor Juan José Mejías va assenyalar que, tot i els gasos lacrimògens llançats per la PNB, continuaran al carrer expressant-se «pacíficament».

«Ho seguirem intentant -tantes vegades com calgui- fins que vencem el piquet (de la policia) i arribem a la nostra meta», va afirmar.

Després dels enfrontaments, la dirigent opositora María Corina Machado es va dirigir a l'autopista Francisco Fajardo, principal artèria viària de la ciutat, amb un grup de manifestants, de manera que el trànsit de la capital estigués parcialment paralitzat.

Per la seva banda, el primer vicepresident del Parlament, Freddy Guevara, encapçalava un altre grup de persones que es va traslladar a l'avinguda Andrés Bell, paral·lela a l'avinguda Libertador, per intentar mantenir el camí cap a la Defensoria.

Part de la manifestació es va mantenir a l'avinguda Libertador, on va començar el llançament de gasos lacrimògens, que connecta l'est amb el centre de la capital veneçolana. L'oposició s'ha manifestat aquesta última setmana en rebuig al règim de Maduro.