L'advocat dels pares del cas Nadia, Alberto Martin, ha anunciat que renuncia a la defensa del pare de la nena, Fernando Blanco, ja que "d'aquesta manera hi ha més possibilitats que la mare recuperi la pàtria potestat de Nadia'', i considera que ''això seria el millor per a la nena". Martin va acceptar la defensa dels progenitors de la nena el passat mes de desembre quan va esclatar el cas per presumpta estafa dels pares que s'haurien aprofitat de la malaltia rara de la nena per recaptar fons per a la seva curació. Posteriorment, el lletrat es va plantejar renunciar a la defensa del pare quan al gener els Mossos van trobar fotografies de la nena de contingut sexual i es va obrir una altra causa als pares per presumpta explotació sexual. Martín ha argumentat que la decisió s'ha pres tot i que "no són defenses incompatibles". Sí que considera que els ''arguments per defensar a la mare són diferents ", ja que aquesta ''mai ha disposat dels diners que es recaptaven en favor de la nena".

Martin ha manifestat que Fernando Blanco ja ha estat informat de la seva decisió, tot i que no pot afirmar amb seguretat quan es farà efectiva la seva renuncia. L'advocat ha senyalat la voluntat de visitar Blanco al Centre Penitenciàri de Ponent on compleix presó provisional com a molt tard dimecres vinent.

L'advocat ha explicat que ara espera els informes medicoforenses de la nena i dels equips psicosocials, per veure com transcorre el règim de visites i l'atenció per part de la germana de Marga per tal de tornar a demanar la pàtria potestat de Nadia per la mare.

Els pares de la nena Nadia, Fernando Blanco i Margarita Garau, estan sent investigats per un presumpte delicte d'estafa en els donatius per al tractament mèdic de la seva filla, d'11 anys, que pateix una malaltia rara. Segons els Mossos, Fernando Blanco i Marga Garau havien recaptat 918.000 euros en donatius que s'havien de destinar a intervencions mèdiques de la nena per tractar la seva tricotiodistròfia que, finalment, no s'haurien dut a terme. D'aquesta quantitat, però, se n'haurien gastat prop de 600.000 en altres conceptes que s'estan investigant.

El jutge del 'cas Nadia' que investiga els pares de la nena per estafa ha assumit també, en un procediment a part, una altra causa contra Fernando Blanco i Marga Garau pels delictes d'exhibicionisme, provocació i explotació sexual. El mateix jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell investiga la cinquantena de fotografies "de contingut sexual" trobades pels Mossos d'Esquadra al llapis de memòria del pare, Fernando Blanco, fetes entre el 2008 i el 2011, quan la família vivia a la Biniali, a Mallorca.