L'expresidenta madrilenya Esperanza Aguirre declara avui com a testimoni en el judici de Gürtel, un dia després de la detenció d'Ignacio González, el que va ser la seva mà dreta i que va designar com a successor al capdavant de la Comunitat de Madrid quan el 2012 va decidir deixar el càrrec i fer «un pas enrere».

Aguirre, actual portaveu municipal del PP a Madrid, acapararà avui les mirades després de la detenció per suposada corrupció al Canal d'Isabel II del seu home de confiança i successor, ja que la seva altra peça clau en el govern de la Comunitat de Madrid, Francisco Granados, està en presó preventiva per la trama Púnica. En principi, l'expresidenta madrilenya només haurà de respondre pel cas Gürtel, en concret, sobre les pràctiques de fraccionament de contractes a la Comunitat de Madrid.

Va ser aquest el motiu pel qual el tribunal de Gürtel va accedir a la petició de les acusacions de cridar-la a declarar, i «no per la seva condició política».

Aguirre serà la primera d'una llarga sèrie d'alts càrrecs o antics alts càrrecs del PP que declararà com a testimoni en el judici, ja que també hi estan citats Javier Arenas, Francisco Álvarez Cascos, Ángel Acebes, Rodrigo Rato i Jaime Mayor Oreja.