Quatre militants del PSOE s'han sumat a la terna formada per Pedro Sánchez, Susana Díaz i Patxi López per ser precandidats a la Secretaria General del partit, de manera que iniciaran avui la recollida d'avals.

Així doncs, aquests quatre militants del PSOE que s'han afegit a la cursa per accedir a la secretaria general dels socialistes han augmentat el nombre de candidats a set. Segons va informar ahir el PSOE per mitjà d'un comunicat, un cop acabat el termini per a les precandidatures, els set militants que finalment s'han registrat són Susana Díaz (Sevilla), Patxi López (Biscaia), Pedro Sánchez (Madrid), Manuel Pérez (Granada), José Froilán Moreno (Almeria), Pedro Antonio Ibáñez (Santa Cruz de Tenerife) i Aurelio de San Miguel Belando (Saragossa).

A partir d'avui començarà oficialment la recollida d'avals, per a la qual les precandidatures disposen d'un termini que acabarà el proper 4 de maig a les 12.00 hores.

El llindar d'avals que permet ser candidat s'ha establert en un mínim de 9.368 firmes. Dels set precandidats que hi ha, tres d'ells s'estrenen en aquests combats per optar a la secretaria general del PSOE.

Dels veterans, Pedro Sánchez també va guanyar les primàries per ser el candidat a la presidència del govern, celebrades un any després, en les quals no va tenir rival; i Manuel Pérez, de la federació granadina, es va registrar com a precandidat el 2014 i el 2015, però en cap dels dos casos no va sumar els avals necessaris.