El portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, veu evident que l'edifici del PP està afectat per una «autèntica aluminosi per corrupció», una situació agreujada pel «intent de sabotatge» i «obstrucció a la justícia» a la investigació oberta a Ignacio González. «És inadmissible que per part del govern s'hagi intentat sabotejar una investigació per corrupció» que afecta un expresident de la Comunitat de Madrid, va dir Hernando en una compareixença a la Cambra quan es refereix a l'ordre del fiscal Anticor-rupció, Manuel Moix, de suspendre un dels registres relacionats amb la corrupció al Canal.

A més, troba «gravíssim» que un alt càrrec del govern filtrés a González i als seus «sequaços» de la trama que eren investigats, fet que els va permetre canviar les seves «pautes» d'actuació. Es va mostrar convençut que el seu nom es coneixerà «més aviat que tard» i aquest dia, llavors, haurà de cessar «immediatament» i assumir-les responsabilitats polítiques que corresponguin. Aquests ets posen de relleu, va subratllar, que la corrupció és «sistèmica» al PP i que en alguns casos es «beneficiava» el mateix partit i, en altres, servia per al «enriquiment personal» d'alguns dels seus dirigents autonòmics .

Per tot això, el PSOE, va recordar Hernando, ha demanat la compareixença dels ministres de Justícia i Interior i del fiscal general de l'estat.