? Emmanuel Macron representa les esperances franceses contra la xenofòbia de Marine Le Pen. La candidata va heretar un partit d'ultradreta que encara estava en construcció, i l'ha portat a optar a liderar el Parlament francès. Tot i que els sondejos no li donen la victòria a les eleccions, ha aconseguit un electorat fidel i ha sabut plasmar les seves idees radicals en un país marcat pel terrorisme gihadista els darrers anys.

Des dels 18 anys està afiliada al Front Nacional i somia convertir-se en la primera dona a ocupar el càrrec de presidenta. L'avala també el lideratge del partit des del 2011 que l'ha portat a optar a guanyar les eleccions. Podria donar la sorpresa.

Per la seva banda, Macron representa el polític que està cridat a liderar el liberalisme francès amb tan sols 39 anys.

La seva evolució com a polític el porta cap al palau de l'Eliseu, i també ajudat per l'escàndol Fillon dels darrers mesos, opta per fi al seu gran objectiu. La cara del jove polític s'ha convertit en una de les més recognoscibles de l'escena pública francesa, on genera reaccions oposades.

La polèmica ha dominat bona part del seu periple al ministeri, des d'on va airejar de manera repetida les seves divergències amb la línia governamental i no va dubtar a enfrontar-se dialècticament amb el primer ministre, Manuel Valls.