La cancellera alemanya, Angela Merkel, va haver d'explicar al president dels Estats Units, Donald Trump, els «fonaments» de la Unió Europea (UE) en una conversa que tots dos van mantenir a Washington el mes passat, segons va revelar el diari The Times.

«Deu vegades Trump li va preguntar si podia negociar un acord comercial amb Alemanya. Cada vegada, ella li responia: 'no pots arribar a un acord comercial amb Alemanya, només amb la Unió Europea», va relatar al rotatiu britànic un alt funcionari del govern alemany.

«Després de la negativa número onze, Trump finalment va captar el missatge» i va traslladar a la cancellera que «en aquest cas» negociarà un acord amb Brussel·les, segons aquest funcionari.

Una font propera a la Casa Blanca va comentar a The Times que la conversa amb Merkel va portar a l'Administració nord-americana a «adonar-se que un pacte comercial amb la Unió Europea és més rellevant per als interessos de Washington que un acord amb el Regne Unit després de la seva sortida del bloc comunitari.