Els 78 tripulants d'un vaixell dels serveis d'intel·ligència de Rússia que va topar amb un vaixell de càrrega a uns 40 quilòmetres de l'estret de Bòsfor han estat rescatats, ha informat la Direcció General de Seguretat Costera de Turquia.

L'accident va tenir lloc poc abans del migdia a la zona en xocar el vaixell rus "llimen" i el vaixell de càrrega "Ashot-7" amb bandera de Togo, segons la font, citada la cadena turca CNNTürk.

La col·lisió va causar una via d'aigua a la part dreta del casc del vaixell rus, pertanyent a la Flota del mar Negre. Diverses embarcacions dels guardacostes van participar en les tasques de rescat.

El Ministeri de Defensa de Rússia ha informat en un comunicat que no s'havien produït víctimes entre la tripulació.

Es desconeixen els motius

Segons CNNTürk, el primer ministre turc, Binali Yildirim, i el seu homòleg rus, Dmitri Medvédev, han mantingut una conversa telefònica per parlar sobre l'accident. De moment es desconeixen els motius de la col·lisió dels dos vaixells.

Rússia va confirmar l'enfonsament del seu vaixell després de topar a uns 40 quilòmetres de l'estret de Bòsfor i que no es van produir víctimes entre la tripulació.

"Tots els membres de la tripulació del vaixell d'investigació de la Flota del mar Negre 'Liman' es troben bé", ha informat el Ministeri de Defensa en un comunicat. Va negar d'aquesta manera les informacions periodístiques que quinze soldats russos haguessin desaparegut en l'accident.

"El 'llimen' es va enfonsar com a conseqüència de la via d'aigua oberta per sota de la seva línia de flotació", va assenyalar el ministeri rus. Un altre vaixell rus que es troba a la zona, el "Ulus-star", traslladarà a la tripulació de l'embarcació enfonsada a la seva base permanent al mar Negre.