Un home de 27 anys va ser arrestat ahir a prop del Parlament britànic com a sospitós d'haver planejat un atac terrorista, va informar la Policia Metropolitana de Londres.

El jove, que portava diversos ganivets en una motxilla, va quedar detingut per possessió d'armes i sota sospita de «comissió, preparació i instigació d'actes ter-roristes», va assenyalar en un comunicat Scotland Yard.

La policia va abordar i va escorcollar l'home, cap a les 14.22 hora local (13.22 GMT), com a «part d'una operació en curs» en un dels extrems de l'avinguda Whitehall, que comunica la plaça del Parlament amb la de Trafalgar.

Scotland Yard va indicar que «no hi ha un risc immediat conegut» en relació a l'incident i no s'han registrat ferits vinculats amb el succés, encara que va subratllar que detectius de la unitat antiter-rorista del cos «continuen la investigació».

L'home estava sota el radar dels serveis d'intel·ligència i la policia britànica, i residia a Londres, segons mitjans locals.

El sospitós, que vestia roba fosca, va ser emmanillat amb les mans a l'esquena i va romandre custodiat pels agents durant diversos minuts a prop d'una de les sortides de l'estació de metro de Westminster.

En el moment de la detenció, la primera ministra britànica, Theresa May, no era a la seva residència de Downing Street, a pocs metres d'on es va produir el succés i a la mateixa zona on el 22 de març un atac terrorista va deixar cinc víctimes mortals.