Els pèrits de l'Agència Tributària van detallar ahir que l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet es va repartir amb CDC comissions del 4% de la constructora Ferrovial, que segons els seus càlculs va pagar 6,6 milions a la formació entre el 2000 i el 2008 per l'adjudicació d'obra pública.

Els pèrits d'Hisenda que van analitzar el material confiscat a l'escorcoll del Palau de la Música van exposar ahir davant el tribunal de l'Audiència de Barcelona que jutja el saqueig, els documents en què es van basar per concloure que CDC es va lucrar a través del Palau de la Música, mitjançant comissions presumptament pagades per Ferrovial. Arxius informàtics, llibretes d'anotacions de l'exdirectora financera del Palau Gemma Montull i documents emmagatzemats al llapis de memòria que aquesta va intentar treure ocult de l'edifici després de l'escorcoll, van portar els tècnics d'Hisenda a concloure que Millet i CDC es van repartir comissions del 4% de la constructora, a una proporció de l'1,5 i el 2,5%, respectivament.

Els pèrits basen les seves conclusions en cartes confiscades i en nombroses al·lusions trobades a les notes del Palau sobre adjudicacions públiques i pagaments de Ferrovial, vinculades amb els noms dels extresorers de CDC Carles Torrent i Daniel Osàcar, que segons Hisenda van cobrar presumptament 3,7 milions d'euros en metàl·lic de la constructora. A més d'aquestes sumes en efectiu, els pèrits de l'Agència Tributària conclouen que Ferrovial va pagar suposadament 2,1 milions més a CDC mitjançant facturació falsa emesa per empreses.