El primer premi de la Grossa de Sant Jordi va ser per al 51393 i va caure a Barcelona i a Girona. Cada bitllet afortunat està premiat amb 100.000 euros, és a dir, 20.000 euros per euro jugat. També van resultar premiats amb 200 euros per euro jugat els números immediatament anterior i posterior, és a dir, amb 1.000 euros. El sorteig es va celebrar ahir al teatre de Blanes, localitat on va caure el primer premi de la Grossa de Cap d'Any de l'any passat.

El teatre de Blanes es va omplir de públic per assistir en directe al primer sorteig de la Grossa de Sant Jordi. Loteria de Catalunya va escollir aquesta localitat selvatana perquè és on va caure el primer premi de la Grossa de Cap d'Any del 2016.

A partir d'ara, la intenció és anar recorrent el territori per fer els sorteigs a diferents punts de la geografia catalana. El sorteig s'ha fet el mateix dia que es compleixen 30 anys de la creació de Loteria de Catalunya. El cinquè premi va ser el primer que va sortir. Les boles del bombo van escollir el 71592, que es va vendre a la seu de Loteria de Catalunya, a la Gran Via de Barcelona. Cada bitllet de 5 euros rep un premi de 2.500.

El següent premi, el quart, va estar per al número 42518, que es va vendre al Carrefour situat a la Gran Via 75-93 de l'Hospitalet de Llobregat i a l'estanc Montse Torres, de Tortosa. A cada bitllet premiat li corresponen 5.000 euros. El tercer premi va ser per el número 75206 i per cada bitllet de 5 euros recau un premi de 15.000 euros. El número es va vendre a l'estanc Foix d'El Pont de Suert i a l'estanc Batlle, de Sant Boi de Llobregat. Tres persones del públic escollides a l'atzar van estar les que van prémer el comptador per escollir els tres primers premis del matí.Qui també va participar repartint sort va ser Edgar Gómez, cantant de l'anunci de la Grossa de Sant Jordi, que va prémer el botó del comptador per posar les boles en moviment dins del bombo per escollir el segon premi. El número premiat va estar el 67555, que es va vendre a l'estanc Font de Barcelona, situat a la Travessera de les Corts número 173. Per a cada bitllet, corresponen 32.500 euros. Just quan el sorteig feia gairebé mitja hora que durava, va estar el torn del primer premi. Els escollits per prémer el comptador van estar la Grossa, acompanyada de Ricard Borrell, el propietari del quiosc del mercat de Blanes on es va vendre el primer premi de la Grossa de Cap d'Any. El primer premi de la Grossa de Sant Jordi va recaure en el número 51393, que es va vendre al quiosc del Mercat del Lleó i l'estanc l'Havana, tots dos a Girona, i al Gremi de Pastissers de Barcelona. Cada bitllet té un premi de 100.000 euros. Tots cinc números tenen premis associats.

Loteria de Catalunya també premia tant el número immediatament anterior com el posterior, aquells que acaben amb les mateixes quatre últimes xifres, i també si coincideixen les tres darreres o les tres primeres. Altres premis associats menors són per als bitllets que tenen idèntiques les dues darreres xifres.