La candidata ultradretana a la presidència francesa, Marine Le Pen, va demanar ahir el vot als electors de l'esquerrà Jean-Luc Mélenchon per frenar el «perill» que, segons ella, representa el seu rival a la segona volta del 7 de maig, Emmanuel Macron.

«Posem les nostres divergències de costat. Tindrem temps després de les eleccions de reprendre les discussions sobre els temes de fons. Lluitem avui contra aquest punt crucial. No és possible deixar a Macron els comandaments de França», va afirmar en un vídeo penjat al seu compte de la xarxa social Twitter. Le Pen va advertir que «el perill és massa fort»: «sé que sou més forts que tota l'oligarquia que em crida a mi, però també a vosaltres. Girem full».

L'antiga líder del Front Nacional (FN), que es va apartar temporalment de la seva presidència per centrar-se en la campanya, va repetir que l'exministre de Finances «és un banquer que representa aquestes finances arrogants que (el president socialista, François) Hollande va prometre combatre i finalment va deixar prosperar».

«Es negarà a aportar la mínima protecció als assalariats. Jo faré el contrari», va assegurar als més de set milions de persones que la primera ronda del 23 d'abril van votar per Jean-Luc Mélenchon, líder de la França Insubmisa. Le Pen va admetre que manté amb Mélenchon «desacords sobre temes de fons», però va assenyalar als seguidors de l'esquerrà que el projecte de Macron està «als antípodes» dels plans del candidat de la França insubmisa.

«No representa el canvi. És una continuïtat i fins i tot un agreujament del quinquenni d'Hollande», va afegir en aquesta intervenció gravada, en què va reiterar la seva intenció de negociar amb Brussel·les perquè els francesos «reprenguin el control del seu destí» i la de tenir bones relacions amb Rússia, el «contrari del que pensa Macron».