El papa Francesc va apel·lar ahir al «respecte incondicional» dels drets humans en un discurs davant les autoritats egípcies, entre les quals hi havia el president del país, Abdel Fattah al-Sisi.

El pontífex, que va arribar poc abans al Caire per dur-hi a terme una visita que acabarà avui, va dir a més que «el desenvolupament, la prosperitat i la pau són béns irrenunciables que mereixen tot sacrifici». Va dir que són objectius que exigeixen «sobretot respecte incondicional dels drets inalienables de l'home, com la igualtat entre tots els ciutadans i la llibertat religiosa i d'expressió, sense cap distinció».

En un acte al qual van assistir més membres del govern i del parlament egipcis i representants del cos diplomàtic, el Papa va advertir, a part, que «la història no perdona els que proclamen la justícia i practiquen la injustícia», tot i que no va esmentar en el seu discurs casos particulars ni va vincular expressament aquesta apel·lació amb la situació d'Egipte, on organismes internacionals van denunciar violacions de drets humans per part del règim d'Al-Sisi.

Va assegurar que la pau és tant un do de Déu com un treball dels homes, i va manifestar: «és un bé que cal construir i protegir dins del respecte del principi que afirma la força de la llei i no la llei de la força».

I a continuació va demanar «la pau per a aquest estimat país», un desig que va estendre en particular per a Palestina i Israel, Síria, Líbia, el Iemen, l'Iraq i per al Sudan del Sud: «pau a tots els homes de bona voluntat».