Els 27 països de la Unió Europea (UE), excepte el Regne Unit, donaran el vistiplau avui als principis de la negociació sobre el Brexit, en una cimera en què reafirmaran la seva unitat i debatran els futurs passos en el procés.

A la reunió, que tindrà lloc un mes després que Londres comuniqués oficialment la seva intenció d'abandonar la UE, hi participarà, a més dels líders de la Unió i els presidents de les institucions europees, el negociador en cap de la Comissió Europea per al Brexit, Michel Barnier.

Els mandataris aprovaran les anomenades «directrius» negociadores del Brexit, que estableixen un enfocament «en fases», centrat en una primera etapa per resoldre «la desconnexió del Regne Unit de la Unió» i facilitar tota la claredat i certesa legal, en particular als ciutadans, sobre els efectes immediats de la sortida britànica de la UE.

Un cop s'aconsegueixi el «progrés suficient», es podrà passar a la segona fase per negociar el Brexit, en la qual s'identificaria el marc de la futura relació entre els 27 i Londres i s'iniciarien les negociacions preparatòries amb aquest objectiu.