Els sindicats es manifestaran avui arreu de Catalunya per donar visibilitat a les seves reivindicacions laborals en el marc del Dia Internacional del Treball.

La UGT i CCOO sortiran al car-rer en una marxa unitària sota el lema «Ocupació estable, salaris justos i més drets socials» i han convocat manifestacions a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa que serviran, segons apunten els dos sindicats, per exigir que el creixement econòmic es noti també en una millora de les condicions laborals.

A part dels sindicats majoritaris, la CGT també ha convocat protestes a les quatre capitals catalanes i, a més, a Badalona, Manresa, Berga, Igualada, Mataró, Sabadell, Mollet del Vallès i Vilanova i la Geltrú. A Manresa, la marxa sortirà a 2/4 de 12 de la Benplantada. A Berga, l'inici serà mitja hora abans, de la plaça Sant Ramon. El lema de les marxes de la CGT és «Passem a l'ofensiva».

El sindicat considera que cal passar a l'ofensiva per recuperar els drets «per la via de la lluita i l'increment de vagues a tots els sectors productius».

Per la seva banda, el sindicat USOC ha cridat a la mobilització en una marxa pel centre de la capital catalana.

La manifestació central de Barcelona, la de UGT i CCOO, començarà a 2/4 de 12 del migdia a la Plaça Universitat amb Ronda de Sant Pere fins a la Plaça de la Catedral, on els secretari general de la UGT, Camil Ros, i el de CCOO, Javier Pacheco, faran els seus discursos.

Per la seva banda, el sindicat USOC ha cridat a la mobilització en una marxa que durà a terme pel centre de la capital catalana a partir de les dotze del migdia, que partirà de la Plaça Universitat, on coincidirà amb els sindicats majoritaris, i finalitzarà sobre la una del migdia a la Plaça de les Caramelles.