L'oposició veneçolana reunida a la Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) va fer una crida al «poble» a «rebel·lar-se» davant la convocatòria «fraudulenta» del president, Nicolás Maduro, a modificar la Constitució a través d'una Assemblea Constituent que busca «dissoldre» la república i és un «cop d'Estat». «El que ha passat és el cop d'Estat més greu en la història veneçolana, és Nicolás Maduro dissolent la democràcia i dissolent la república, davant d'això la Unitat Democràtica i els diputats de l'Assemblea Nacional cridem a rebel·lar-se el poble de Veneçuela», va afirmar el president de la Cambra, Julio Borges.

En resposta, centenars d'opositors a Caracas i diverses ciutats de Veneçuela van tallar carrers i avingudes. L'est de Caracas, feu de l'oposició veneçolana, va ser un dels llocs més afectats amb el tancament de l'avinguda Francisco de Miranda, principal via que comunica aquesta zona de la capital.

El cap de la Comissió presidencial veneçolana per a l'Assemblea Constituent, l'oficialista Elías Jaua, va assegurar que el procés de formació d'aquest ens tindrà un termini «peremptori» que, encara que no està definit, es preveu que trigui unes setmanes.

El ministre d'Interior i Justícia, Néstor Reverol, va anunciar la suspensió dels permisos per portar armes a tot el país com a mesura per garantir la pau, després de més d'un mes de protestes que han provocat la mort de 29 persones i centenars de ferits. Segons la fiscal general, Luisa Ortega Díaz, la majoria de les víctimes han perdut la vida per ús d'armes de foc en escenaris de protestes, i chavistes i opositors se n'han acusat mútuament.