La defensa de Jordi Pujol Ferrusola va demanar a l'Audiència Nacional que el deixi en llibertat, adduint que el jutjat «no pot ser refugi de la sospita policial sense fonaments», i que en cinc anys no s'ha provat que els seus fons procedeixin de comissions il·legals.

En un recurs dirigit al jutge José de la Mata, els advocats de Pujol Ferrusola, en presó preventiva des del 25 d'abril, demanen la llibertat provisional de l'imputat, encara que accepten més mesures cautelars, com la prohibició de sortir d'Espanya o de comunicar-se amb testimonis clau o entitats bancàries. Segons els advocats, la «profusa i exhaustiva» investigació dirigida per l'Audiència Nacional els últims cinc anys «no ha permès identificar» proves sobre la comissió dels delictes que s'atribueixen a Pujol Ferrusola en successius informes policials que, «sense més additaments probatoris, repeteixen com un mantra que els ingressos provenen de comissions il·lícites o de la comissió de diferents delictes entroncats amb la corrupció».

«Aquestes afirmacions o altres d'idèntic estil es repeteixen com un cop d'efecte, però no per repetir-se resulten processalment aprofitables», adverteix el recurs.