La policia espanyola ha desarticulat un grup organitzat dedicat a la captació i explotació de boxejadors nicaragüencs a Terrassa. Set persones han estat detingudes pels delictes de falsedat documental, estafa, amenaces i lesions, entre d'altres. Segons la policia estatal, els esportistes eren portats a l'Estat mitjançant cartes d'invitació per participar en un combat, però després ja no tornaven al seu país. Els boxejadors eren obligats a competir en condicions extremes en tornejos europeus, amb documentació falsa i sota coacció per la seva situació administrativa irregular, mentre que els membres del grup criminal s'enriquien a costa dels beneficis dels esportistes. En total, l'operació policial ha permès alliberar 19 víctimes.

Els boxejadors estaven allotjats en una residència a Terrassa per esportistes en unes condicions d'amuntegament i insalubritat, coaccionats per l'entrenador i dos altres controladors.

Obligats a combatre a Europa

A Nicaragua, els boxejadors eren captats per un integrant del grup criminal, l'exboxejador 'El Terrible' que els invitava a participar en un únic combat a l'Estat mitjançant cartes d'invitació.

No obstant, una vegada se celebrava el combat, els esportistes eren obligats a participar en tornejos europeus sense descans, ni controls mèdics i a través de documentació falsificada.

Els membres de l'organització criminal es quedaven gairebé amb tots els beneficis que els boxejadors obtenien, sense fer-los partícips a ells. D'altra banda, els boxejadors eren víctimes d'agressions i amenaçats amb represàlies, davant alguns episodis de protesta o rebel·lia, per part dels membres de l'organització.19 víctimes alliberades

L'operació policial ha conclòs amb l'alliberament de 19 persones, el registre d'un gimnàs i la detenció de set persones acusades dels delictes per pertinença a un grup criminal, per falsificació de documents, amenaces, estades i lesions, entre d'altres.