Dos joves, de 29 i 26 anys, van resultar ferits greus a causa d'una deflagració registrada en una casa de Segur de Calafell (Tarragona) provocada per la manipulació de productes químics relacionats amb drogues. Els dos joves estan estables i la seva vida no corre en perill, segons van explicar fonts de l'Hospital Vall d'Hebron, on estan ingressats amb cremades en el 19 i l'11% del seu cos.

Segons van explicar els Bombers de la Generalitat de Catalu-nya, els joves van resultar ferits greus a conseqüència de la deflagració que es va produir cap a dos quarts d'onze del matí i els ferits van ser atesos pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i traslladats en helicòpter a la Vall d'Hebron. A l'habitatge es van trobar un centenar de plantes de marihuana i una de les primeres hipòtesis és que els joves podrien estar manipulant productes químics.

L'alcalde de Segur de Calafell, Ramon Ferré, va assenyalar que tot apunta que els joves, que havien ocupat la casa, podrien estar manipulant productes químics per un tema de drogues just abans de la deflagració. Un veí de la zona va explicar que havia sentit una «explosió molt gran», va anar cor-rent fins al lloc dels fets i va veure un noi a terra del que quedava de la cuina i el va treure fora. Al jardí de la casa, el veí va trobar un altre noi cridant «que em cremo» i el va portar a la piscina d'un habitatge proper «per apagar-lo, perquè estava cremant».

Fins al lloc dels fets es van desplaçar cinc dotacions dels bombers i es va fer una lectura amb un explosímetre que va descartar l'existència de gas.

A més, es va contactar amb l'arquitecte municipal perquè determinés si ha resultat afectada l'estructura de l'habitatge, una casa unifamiliar de planta baixa i primer pis.

Com a conseqüència de la deflagració l'habitatge, una casa unifamiliar, composta per una planta baixa i un primer pis, va quedar bastant afectada i va ser precintada, mentre que els veïns de la casa adjacent ja han pogut tornar al seu domicili.