Juan Antonio Salguero, l'únic acusat del "cas Adigsa" que no s'ha sumat al pacte amb la Fiscalia per evitar ingressar a la presó, ha afirmat avui davant el tribunal que les suposades "comissions" del 20 % d'aquesta suposada trama corrupta anaven a parar a CiU i que li ho va advertir a l'expresident català Artur Mas.

En la secció 22 de l'Audiència de Barcelona s'ha iniciat avui el judici pel "cas Adigsa", una investigació que la Fiscalia va obrir el 2005 arran de la insinuació de l'expresident català Pasqual Maragall al Parlament que CiU cobrava comissions del 3%.

Sis dels set acusats -tots menys Salguero- han rubricat davant el tribunal l'acord d'acord amb la Fiscalia, en el què reconeixen haver comès prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat en document oficial, encara que si abonen la multa no ingressaran a la presó perquè se'ls rebaixa la condemna global per dilacions indegudes, confessió i reparació del dany i perquè cap de les penes per cada delicte supera els dos anys de presó.

Davant el tribunal, i posteriorment també davant els periodistes, Salguero -un petit empresari de la construcció- s'ha desmarcat d'aquest acord perquè es considera víctima d'un "xantatge", ja que, segons ha denunciat, si no pagava la suposada comissió, que ha elevat fins al 20 % del pressupost, no li pagaven per les obres de reparació que li van encarregar.

Segons Salguero, l'acusat José María Penín -parent llunyà de l'exconseller Felip Puig- li va assegurar que els diners de les comissions anaven "cap a dalt", cosa que va interpretar com una al·lusió al fet que s'ho quedava CiU.

Per aquest motiu, ha assegurat davant el tribunal que li va enviar un correu electrònic a l'expresident de la Generalitat Artur Mas -aleshores cap de l'oposició-, en què li va exposar la seva queixa per aquesta suposada trama corrupta.

Segons l'acusat, Mas li va enviar un responsable de premsa i l'exdirigent de CiU Ferran Falcó -que va arribar a estar imputat en aquesta causa encara que el seu procés es va arxivar-, per sol·licitar-li que es callés.