L'Ajuntament de Barcelona va agafar la paraula a la portaveu del Govern, Neus Munté, i va decidir convocar una reunió del consorci del Palau de la Música per demanar que es torni a plantejar l'acusació a CDC. És precisament per això que el consistori es va posar en contacte amb el gerent del Palau perquè l'advocat de l'entitat plantegi al jutge la suspensió del tràmit de conclusions definitives, de forma que hi hagués temps perquè el consorci es tornés a reunir. D'aquesta forma, va dir el tinent d'alcaldia Jaume Asens, l'Estat hi podria assistir i la Generalitat podria aclarir la seva posició, si és l'expressada pel conseller de Cultura, Santi Vila, o la del seu soci de govern, ERC. Asens va reconèixer que no té la certesa que el gerent doni tràmit a la seva petició.

Asens va tornar a comparèixer ahir a la tarda per lamentar les declaracions que va fer la portaveu del Govern, Neus Munté, després de la reunió del Consell Executiu. La Generalitat es manté en la seva posició de no acusar CDC malgrat les discrepàncies d'ERC i va carregar contra l'actitud que està tenint en aquesta qüestió l'Ajuntament i l'alcaldessa, Ada Colau. El tinent d'alcaldia va opinar que el Govern «no està defensant l'interès general» mantenint aquesta posició i li va demanar que anteposi els interessos del país al davant dels de partit. «Sabem que no ha de ser fàcil, que és com acusar el teu pare, però tots hem de fer un exercici de responsabilitat», va demanar. També es va dirigir a ERC per demanar si realment estava d'acord amb la posició de l'executiu català, que Neus Munté qualificava d'unànime.

Munté havia assegurat al migdia que l'executiu català, de forma «consensuada» i per «unanimitat», havia decidit mantenir l'estratègia de no acusar encara CDC pel cas Palau i actuarà «quan cor-respongui» per «recuperar els diners», alhora que va criticar l'alcaldessa Ada Colau.

El Consell Executiu es va reunir en ple pols entre el PDeCAT i ERC després del malestar entre els republicans pel fet que la Generalitat evités, amb la seva majoria, que el Comitè Executiu del Consorci del Palau de la Música acusés directament CDC. També el Govern va rebutjar la petició de l'Ajuntament de Barcelona de reunir de nou el Consorci del Palau i va acusar en aquest sentit Ada Colau de no mantenir una actitud «ni transparent ni honesta».

Després de les discrepàncies públiques expressades dilluns per ERC, Munté va evitar detallar si els consellers republicans les havien traslladat ahir al Consell Executiu, al·legant que les deliberacions dins del Govern són «secretes». Però va deixar clar que «el Govern és un, la posició de Govern és una i jo parlo en nom de tot el Govern». La portaveu va subratllar, en aquest sentit, que la posició de l'Executiu català és esperar a conèixer la sentència del cas Palau i serà aleshores quan emprendrà «totes les accions necessàries» per aconseguir «el rescabalament de fins a l'últim euro», si es prova que hi ha hagut perjudicis. Munté va afirmar, també, que el Govern està «totalment en contra» de les rebaixes de penes que va acordar el fiscal amb els principals acusats del cas Palau de la Música.

La CUP burxa en la ferida

D'altra banda, la CUP va presentar ahir una proposta de resolució al Parlament amb la voluntat que es votés avui en el ple, a favor d'ordenar al Govern que reconsiderés la seva posició inicial en el cas Palau i acusés CDC pel presumpte cobrament de comissions a través del Consorci del Palau.

Segons va indicar ahir a la tarda en una roda de premsa el diputat de la CUP Benet Salellas, després d'escoltar la portaveu del Govern, Neus Munté, «parlar de la posició unànime» dins de l'Executiu a favor de no presentar acusació contra CDC en el cas Palau, la seva formació considerava que «ha de quedar clar un compromís de lluita contra la corrupció» a través del Parlament.

La CUP considera que el Govern «està incomplint una moció aprovada al Parlament que obligava la Generalitat a comparèixer com a acusació en totes les causes judicials obertes per corrupció» que involucrin les institucions catalanes, segons va dir el diputat Salellas.