Una jove ha mort i 23 persones més han resultat ferides a Times Square en ser atropellades per un automòbil que ha entrat en aquesta plaça de Nova York a gran velocitat, segons informes oficials.

L'accident ha estat provocat per un conductor que es trobava sota els efectes de l'alcohol, segons fonts policials. Les autoritats de Nova York l'han han identificat com Richard Rojas, un jove de 26 anys de nacionalitat nord-americana i veí del districte del Bronx.

L'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, ha explicat que el presumpte responsable de l'atropellament massiu va servir a l'Armada en el passat i ja havia estat detingut en anteriors ocasions per conduir sota els efectes de l'alcohol.

"No hi ha cap indicació que es tracti d'un acte de terrorisme", ha afirmat l'alcalde, que ha comparegut davant els mitjans acompanyat per responsables de la Policia de Nova York i del cos de bombers. Així i tot, De Blasio ha dit que s'han reforçat les mesures de seguretat en llocs claus de la ciutat.

Un dels testimonis de l'accident, Hamid el Hamed, ha dit a Efe que el vehicle ha entrat molt ràpid a la plaça, des del costat sud de la ciutat, i ha atropellat diverses persones abans de xocar contra un dels pilons.

A la zona, una de les més turístiques de Nova York, s'ha desplegat un ampli dispositiu de seguretat. L'incident s'emmarca en l'estat d'alerta existent als Estats Units davant la possible amenaça d'atemptats.

Nombrosos usuaris de les xarxes socials han difós les imatges d'un vehicle estavellat a la vorera a Times Square i pujat parcialment a un dels pilons.