El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat en un comunicat que utilitzarà els seus serveis jurídics per "emprendre accions legals contra Gemma Galdón", sociòloga experta en seguretat i exdirigent de Podem, per haver dit que existeixen "delinqüents al Palau de la Generalitat" durant una tertúlia a Rac1. L'executiu considera que les paraules de Galdon són "greus acusacions i falsedats contra la institució" que mereixen aquesta resposta legal. Igualment, el Govern considera que "no pot quedar-se de braços plegats davant d´aquestes acusacions", i per això ha avançat en un comunicat que els serveis jurídics de la Generalitat "analitzaran a fons el contingut de les afirmacions i determinaran, des del punt de vista jurídic, quines derivades i conseqüències legals se´n desprenen". Les accions legals es concretaran en els propers dies.

L'episodi ha sorgit enmig de la tertúlia del programa 'El món a Rac1' d'aquest dijous al matí. La conversa ha pujat de to quan el periodista i exsecretari de Comunicació del Govern d'Artur Mas, Josep Martí, ha dit que la polèmica de si l'executiu ha d'acusar o no CDC a través del Consorci del Palau de la Música pel 'cas Palau' era una estratègia per "fer titulars i treure rèdit polític". "Això va de que ens governen delinqüents, de que tenim delinqüents al Palau de la Generalitat, d'això va", ha replicat Galdon. Martí, aleshores, l'ha acusat de practicar "cunyadisme i omplir-se la boca de paraules molt gruixudes sense haver de demostrar res". "No es pot dir això", li ha retret. Galdón, però, ha mantingut que "sí es pot dir". "Ara ja es pot dir de Jordi Pujol, en el seu dia tampoc es podia quan ho dèiem. Està als jutjats això", ha comentat.

Després d'aquesta frase, Martí ha preguntat si considerava que en antena "es pot dir que el Palau està ple de delinqüents". "Sí, que ens governen delinqüents, és totalment raonable. Tenim un Govern que renuncia a tornar a la ciutadania els diners que han robat", ha argumentat Galdon. En aquest punt, el director del programa, Jordi Basté, li ha demanat que concretés "els noms i cognoms" dels delinqüents que assegurava que hi havia al Palau, i ella ha volgut apuntar a tota Convergència i el PDeCAT. "CDC és na maquina de delinquir. Tothom que està a CDC. És el problema de la corrupció sistemàtica, per estar corromput com ho esta CDC necessiten una complicitat brutal, una maquinària de complicitat. Tenim una part de la població callant davant la corrupció, i els que manen ara no demostren ser d'una altra pasta", ha conclòs.

Posteriorment, la coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, ha criticat Galdon a Twitter demanant al Govern "que presenti una querella" contra la tertuliana. Poc després, l'executi emetia el comunicat confirmant que emprendrà accions legals contra Galdon.